Pogled v našo destilarno

 
 

Ustvarjanje edinega slovenskega brinjevca mednarodno priznane kakovosti

1 korak: Selekcija brinovih jagod
1.

Selekcija brinovih jagod

Pričnemo s temeljitim pregledom svežih brinovih jagod in izločimo vse neprimerne, tuje primesi (žuželke, iglice, suhe jagode,…)

 

2 korak : MLETJE BRINOVIH JAGOD
2.

Mletje brinovih jagod

V zgornjem prostoru naše destilarne, ki mu rečemo hramba, v električnem mlinu zmeljemo brinove jagode po serijah, kjer se neposredno zmlete spustijo v bakrene kotle.

 

3. korak ODVZEM ETERIČNEGA OLJA
3.

Odvzem eteričnega olja

Sam proces destilacije v bakrenih kotlih pri pripravi brinovih jagod, vsebuje najprej postopek suhe destilacije, kjer jagodam odvzamemo celotno vsebnost eteričnega olja. Čiste destilirane jagode prenesemo v fermentacijski rezervoar, kjer jim dodamo naravno izvirsko vodo kočevskega pragozda in posebne kvasovke ter pustimo, da se fermentirajo en mesec.

 

4. FERMENTACIJA
4.

Fermentacija

Alkoholno vrenje oz. fermentacija stisnjenih brinovih jagod, poteka v fermentacijskih kotlih približno en mesec. Proces fermentacije je naravni postopek, kjer se s pomočjo kvasovk sladkor spremeni v alkohol. Pod kontrolirano temperaturo in skrbnim rednim pregledom stanja je proces zaključen, ko kvasovke porabijo celoten sladkor in izločijo alkohol.

 

5. korak DESTILACIJA
5.

Destilacija

Pridobivanje prvovrstnega brinovega žganja je zahteven in dolg postopek, ki poleg skrbno izbranih sestavin zahteva tudi obilo znanja, dolgoletnih izkušenj in pravega občutka. Tekočino imenovano brinova drozga, pridobljeno s fermentacijo, prvič destiliramo – kuhamo v bakrenih kotlih, da se izloči še preostanek eteričnih olj. Pridobljeno tekočino s prvo destilacijo imenovano nanga pustimo, da odleži v sodih en mesec, da se izloči še preostanek eteričnih olj. Po končanem postopku, sledi druga destilacija s kuhanjem v bakrenih kotlih, s katerim pridobimo brinov destilat. Za pridobitev visokokvalitetnega brinovega žganja, ki mu ni para, sledi še tretja destilacija, ki podari tej tradicionalno slovenski pijači visoko čistost in žametnost okusa.

 

6. REDČENJE DESTILIRANEGA ŽGANJA
6.

Redčenje destiliranega žganja

Pred samo polnitvijo se po destilaciji surovo žganje razredči z našo čisto izvirsko vodo iz kočevskega pragozda. V trenutku, ko je dosežena pitna stopnja alkohola, sledi ročno polnjene v steklenice.

 

7. Korak: ROČNO POLNJENJE, ZAPIRANJE IN ETIKETIRANJE STEKLENIC
7.

Ročno polnjenje, zapiranje in etikiranje steklenic

V prostoru, ki ga imenujemo polnilnica, pod temeljitim nadzorom sledi ročno polnjenje, naprej zapiranje in etiketiranje steklenic.

 

Ustvarjanje edinega slovenskega London Gina mednarodne kakovosti

Za pripravo pravega London gina uporabljamo alkohol izbrane prvovrstne kakovosti, kateremu dodamo izbrano mešanico devetih različnih zelišč po naši edinstveni recepturi in ponovno destiliramo v bakrenem kotlu. Po destilaciji dodamo čisto izvirsko vodo iz kočevskega pragozda, da dosežemo pitno stopnjo alkohola. Temu sledi polnjenje, zapiranje in etiketiranje steklenic, kjer celoten postopek poteka ročno.

 

POGLED V NAŠO ČOKOLADNICO