Pogled v našo čokoladnico

Ustvarjanje ročno izdelanih čokolad Berryshka

 

 

IZDELANE Z LJUBEZNIJO

 

»Berryshka čokolade so okusne, lepe in edinstvene. Imajo le eno pomanjkljivost … hitro jih zmanjka!«

final1-neobdelano

 

Vsaka sestavina naših čokolad je skrbno izbrana – prvovrstni kakav najboljše kakovosti, nizke vsebnosti sladkorjev, brez aditivov.

 


praline5

 

 

Le kako nastanejo? Seveda natančen recept ostaja skriven, pozna ga le naša čokoladna mojstrica – Zdenka.

Zgodba o čokoladi se začne z majhnim kakavovim zrnom, ki zraste v plodu na drevesu kakavovcu. Žlahtni okus Berryshka čokolade je narejen iz najboljšega kakava s plantaž Dominikanske republike, izdelan po najvišjih kakovostnih standardih.


 

1 korak NABIRANJE KAKAVOVIH ZRN
1.

Nabiranje kakavovih zrn

Iz zrelih strokov, ki so lahko obarvani rumeno, rdeče ali vijolično, obiralci poberejo kakavova zrna, ki jih potem skupaj z njihovo lupinico zdrobijo v majhne delce.

Lupinico nato odstranijo, zdrobljeni delci pa se pražijo v velikih bobnih.

Takrat kakavova zrna postanejo temnejša in polna arome. Sledi fermentacija, za tem pa so zrna ponovno zdrobljena.

Tako nastane kakavova masa. Pri visoki temperaturi kakavova masa izloči kakavovo maslo.

 

2. korak Gnetenje in valjanje surovin
2.

Gnetenje in valjanje surovin

Najprej vse surovine zgnetemo v gnetilcu.

Natančno odmerjanje sestavin (kakava, sladkorja, mleka in vanilije) na podlagi recepture, zagotavlja, da je čokolada vedno enakega okusa. Ko so surovine zgnetene, sledi valjanje suhih komponent in kakavovega masla na dvovalju.

 

3. korak – Konširanje
3.

Konširanje

Mešanici se nato doda kakavovo maslo. Snov je nato zmešana v velikem bobnu z vrtečimi lopaticami.

Tako nastane vroča in tekoča mešanica čokolade. Da ima čokolada še bolj poudarjeno aromo in okus, mešanico stresajo. Konširanje traja približno dva dni, za tem pa je čokolada ohlajena na nižjo temperaturo.

 

4. korak – Toplotna obdelava in oblikovanje čokolade
4.

Toplotna obdelava in oblikovanje čokolade

Čokolado, ki k nam pride iz Dominikanske Republike, temperiramo na določeno temperaturo. Pri tem moramo biti pozorni, da temperatura ni prenizka ali previsoka.

Ko je tekoča čokoladna masa pripravljena, lahko začnemo z vlivanjem čokolade v modele, pri čemer nastanejo lupinice za praline ali pa čokoladni kozarčki.

 

5.korak – Polnjenje s kremnim polnilom
5.

Polnjenje s kremnim polnilom

Ko se čokoladne lupinice ohladijo, jih ročno napolnimo s polnilom, ki je skrbno pripravljeno po recepturi naših čokoladnih mojstrov.

Njihovi vrhunski čokoladni izdelki ne zahtevajo le okusnih receptov in natančnosti, temveč tudi veliko mero potrpežljivosti.

Na koncu praline zapremo s čokolado, s katero smo naredili lupinico. Ko se praline na točno določeni temperaturi ohladijo, končni izdelek vzamemo iz modelčka in pregledamo njegov izgled. Izdelki, ki izpolnjujejo vse kriterije kakovosti, so pripravljeni na pakiranje.

 

6. korak – Pakiranje in skladiščenje
6.

Pakiranje in skladiščenje

Na koncu čokoladne izdelke še natančno in skrbno zapakiramo. Tudi delo v pakirnici poteka ročno. Čokolado nato skladiščimo na temperaturi 20°C, dokler ne pridejo do vaše najljubše trgovine

 

OBIŠČI NAŠO DESTILARNO & ČOKOLADNICO