O blagovni znamki Berryshka

Strast. Ljubezen. Drznost.

Ideja, trdo delo in želja.

Berryshka je družinsko podjetje družine Kenda iz Šentvida pri Stični. Njihova zgodba sega v devetdeseta leta prejšnjega stoletja, ko sta takrat razpadajočo in zapuščeno destilarno v objemu Kočevskega pragozda, v majhnem kraju Obrh pri Dolenjskih Toplicah, v najem vzela današnja lastnika, gospod Jože in njegov sin Samo Kenda. Začela sta s proizvodnjo eteričnih olj, predvsem s proizvodnjo brinovega eteričnega olja, ki še danes ostaja glavni proizvod. Po dveh desetletjih trdega dela sta želela ustvariti še nekaj več, nekaj edinstvenega. Tako se je ideja o Berryshki rodila v destilacijskem prostoru stare destilarne.

Prvi je nastal brinjevec, za tem sta sledila še BrinGin in prvi slovenski gin, Berryshka London Dry Gin. Kasneje se je žganicam pridružilo še šest sadnih likerjev, danes pa je v ponudbi dvanajst izdelkov, med njimi tudi eden in edini Staran Brinjevec. Vsi alkoholni izdelki so na mednarodnih tekmovanjih za kakovost dosegli visoka priznanja

 

Po nekaj letih se je proizvodnji pridružila še Jožetova hčer, Zdenka, ki je Berryshki dodala še piko na i in ustvarila še vrsto čokoladnih izdelkov; vse od pralin, pa do čokoladnih lončkov.

Destilarna je danes prenovljena, v njenih prostorih pa se nahaja tudi čokoladnica, ter kavarna s teraso in z majhno trgovino, kjer najdeš prav vse Berryshkine izdelke, od eteričnih olj pa do razkužil za roke znamke BF. Za vse, ki jih zanima proizvodnja, so na voljo tudi vodeni ogledi po celotnem objektu.

Medsebojno sodelovanje, dolgoletne izkušnje, prave spretnosti, neizmerna strast in ljubezen so izoblikovali edinstveno paleto izdelkov blagovne znamke Berryshka. Sledimo najnovejšim trendom na področju žganih pijač, likerjev in čokolad. Ves čas raziskujemo in odkrivamo nove okuse ter drzne kombinacije. Združujemo dve pregrešno dobri sladkosti – alkohol in čokolado.


KAKO NASTANE BERRYSHKA